Schoorsteenvegen

Bij een kachel hoort ook reiniging. Het is belangrijk om dit ieder jaar te doen. Zo voorkom je branden en houd je schone lucht in de woning. Bezoek onze website over schoorsteenvegen en wij helpen je graag verder.

Naast schoorsteenvegen, reinigen wij ook de ventilatiesystemen in jouw woning.

Waarom schoorsteenvegen? Regelmatig reinigen van de schoorsteen voorkomt schoorsteen branden. Normaliter hechten Stof en roetdeeltjes zich aan de binnenkant van het afvoerkanaal en dit kan naarmate van tijd gevaarlijk zijn. Neem bijvoorbeeld creosoot, dit is een teerachtige, brandbare substantie die zich opbouwt in de schoorsteen en daarom regelmatig verwijderd moet worden. Laat daarom regelmatig jouw schoorsteen vegen. Je stookt dan niet alleen beter, maar ook veiliger!

Schoorsteenveger of pelletkachel onderhoud nodig?

Kijk voor meer informatie op de website van Schoorsteenvegen Friesland.

De voordelen

Een schoorsteen moet tenminste één keer per jaar geveegd of gecontroleerd worden. Jaarlijks moet de afvoerpijp van zijn aanslag worden ontdaan. Dat geldt voor houtkachels, openhaarden en pelletkachels! Dit omdat vaste brandstoffen meer vervuiling geven dan gaskachels en er dus meer aanslag in de choorsschoorsteen komt. Bij intensief gebruik raden wij aan om twee keer per jaar te reinigen. Schoorsteenvegen is niet alleen goed voor de veiligheid maar verkleint ook de kans op CO vergiftiging. Daarnaast word je portemonnee er ook vrolijker van. Je stookt namelijk efficiënter als je regelmatig veegt. Een mooie besparing op de factuur dus!

Schoorsteenvegen is op dit moment nog niet verplicht in Nederland maar wordt wel sterk aangeraden! Ook de brandverzekering stelt steeds vaker eisen rondom het schoorsteenvegen. Ook door op een juiste manier te stoken, kun je veel leed voorkomen! Wijma Haarden adviseert daarom ook op regelmatige basis via onze stookavonden. Op onze Facebook pagina houden we je op de hoogte!

Is jouw schoorsteen toe aan de jaarlijkse veegbeurt? Dan kun je bij ons terecht! Maak nu een afspraak via de mail of via het contact formulier. Wij hanteren een vaste prijs van  € 65,00 incl. Heb je een vraag of wil je advies? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Een compleet schoon huis? Wij doen ook mechanische ventilatiereiniging!

Contactformulier

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Chat openen
Hallo,

Waar kan ik je mee helpen?