Onderhoud pelletkachel

Niet alleen de schoorsteen maar ook de pelletkachel heeft 1x per jaar groot onderhoud nodig. Ook voor het ‘groot onderhoud’  aan jouw pelletkachel kun je bij ons terecht.

Dit mag je van ons verwachten:

De gehele pelletkachel zal worden gedemonteerd. Hierbij worden de zijpanelen verwijderd zodat wij de binnenzijde goed kunnen reinigen. Tevens worden dan de rookgas-afvoeren geveegd.

Het verschilt sterk per type of merk pelletkachel hoe groot de interval tussen de schoonmaakbeurten dient te worden uitgevoerd. Om veilig van uw pelletkachel gebruik te maken dien je dit minimaal één keer per jaar uit te voeren. De meeste pelletkachels geven aan wanneer het tijd is voor jaarlijks onderhoud. Ook kun je de stook-urenteller raadplegen. Ook is het soort pellets dat je stookt erg belangrijk.

Het is raadzaam dit in de zomermaanden uit te laten voeren, zodat je klaar bent als de koude dagen weer aanbreken. In de winter hebben wij het extra druk en kan het voorkomen dat je 3 tot 4 weken moet wachten.

De kosten voor het onderhoud zijn resp. € 150,- excl. vegen van de schoorsteen en € 200,- incl. het vegen van de schoorsteen en het bewijs voor de verzekeringsmaatschappij.

Heb je nog geen pelletkachel maar overweeg je er 1 aan te schaffen, kom dan snel eens langs in onze showroom aan de Reidflechter 6 in De Westereen.

Contactformulier

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Chat openen
Hallo,

Waar kan ik je mee helpen?